5 Tips om meester te worden in netwerken

26 januari 17

Stel: je baas wil dat je mee gaat naar een netwerkevenement. Het zweet breekt je uit, alleen al bij de gedachte eraan! Onbekende mensen benaderen kan immers behoorlijk spannend zijn. Met deze vijf tips wordt elk netwerkevenement voor jou een eitje.

Wees op tijd

Sommige mensen beweren dat je met te laat komen indruk wekt, maar bij netwerken kun je dat beter niet doen. Een overvolle zaal forceert je alleen in een hoek te gaan staan, terwijl er in het midden alles gebeurt.

Dress to impress

Een eerste indruk is het belangrijkste wat een persoon van je denkt. Kleren kunnen dit maken of breken. Probeer daarom eens op te vallen tussen al de zwarte- en blauwe pakken met een uniek detail. Mensen zullen je herinneren als de man of vrouw met de opvallende schoenen.

Val niet voor negativisme

Er lopen altijd personen rond op een netwerkevenement die klagen over de economie of arbeidsmarkt. Probeer niet met deze mensen mee te gaan en formuleer alles in een constructieve of positieve manier. Er gaan deuren voor je open.

Research

Tactisch netwerken komt het best tot zijn recht wanneer je er voorbereid naartoe gaat. Door vooraf de gastenlijst door te nemen, kun je selecteren wie je wilt spreken. En je haalt er voordeel uit met kennis van het evenement en de persoon met wie je praat.

Strooi niet met visitekaartjes

Iemand herinnert zich jou beter wanneer er een lang en goed gesprek plaatsgevonden heeft. Investeer daarom tijd aan een nieuwe relatie om vervolgens je visitekaartje achter te laten. Wanneer je bij iedereen je visitekaartje achterlaat, weten ze niet meer wie je bent.

Heel veel succes. En bedenk dat je daar bent om iets te geven, niet om iets te halen!

Bron: zakenblad entrepreneur