Zijn recruiters dom? Nee, vaak wel jong en onervaren.

14 augustus 17

Nee, maar vaak wel jong en onervaren. Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is er een grote vraag ontstaan naar externe recruiters. Zij zijn echter vaak onervaren, jong en niet opgeleid voor het vak dat zij doen. 

Tekort aan vaklieden

De vraag naar recruiters (intern en extern) stijgt hard. Het aantal vacatures voor recruiters is in het eerste kwartaal van 2017 ten opzichte van dezelfde periode in 2016 met 54 procent gestegen en ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar met 38 procent toegenomen (bron: rapport De stand van HR).

“Er bestaat bijna een wildgroei in de vraag naar recruiters, terwijl de markt voor kwalitatieve recruiters al kwartalen is opgedroogd,” zegt Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group, in het rapport. “Opvallend is tegelijkertijd dat, ondanks de grote vraag, het aantal opgeleide recruiters stagneert of zelfs kleiner wordt. Een zorgelijke constatering voor het recruitmentvak.” Er is volgens Waasdorp een tekort aan vaklieden – mensen die opgeleid zijn als recruiter.

Persoonlijke betrokkenheid en deskundigheid voorop

We zien in de markt inderdaad dat het vak recruitment ‘hot’ is.  Maar let wel: het is een vak. Een vak dat we bij ExcellentMatch heel serieus nemen, al ruim 15 jaar. We beschikken dan ook over veel ervaring, een uitgebreid netwerk en we kennen de markt door en door. Ook wij hebben last gehad van de crisis, maar we zijn trouw gebleven aan onze waarden en visie. Een juiste kandidaat zoeken en vinden kost tijd. Met persoonlijke aandacht en deskundigheid benaderen wij opdrachtgevers en kandidaten en fungeren we als sparring partner voor beide partijen. Dat dit wordt gewaardeerd is dan ook de reden dat we na 15 jaar nog steeds ons vak uit mogen oefenen.

 

Bron: Business Insider Nederland, Ruben Munsterman mei 2017